Borkelmans: ‘Chelsea zal beginnen nadenken’

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Nu de Belgen zeker zijn van kwalificatie voor het WK in Brazilië, praat iedereen wat meer vrijuit. Zo ook assistent-bondscoach Vital Borkelmans, die ondere andere een sneer geeft naar enkele kandidaat-Rode Duivels.

Nu de Rode Duivels zeker zijn van kwalificatie voor het WK in Brazilië, praat iedereen wat meer vrijuit. Zo ook assistent-bondscoach Vital Borkelmans, die ondere andere een sneer geeft naar enkele kandidaat-Rode Duivels.

In Het Laatste Nieuws gaat Borkelmans wat dieper in op de individu’s binnen de nationale ploeg.

“Witsel is wereldklasse. Op de 6 is hij één van de drie of vier beste spelers in de wereld.”

Ook Daniel Van Buyten kan op de bewondering van Borkelmans rekenen. “Hij heeft bijna tien jaar alleen maar kritiek gekregen, terwijl hij het meest heeft gepresteerd van allemaal. Hij heeft prijzen gepakt, bij grote clubs gespeeld en hij doet dat nog altijd. Ik heb in de match tegen Wales tegen de coach gezegd: ‘Daniel verdient een applausvervanging.’ De coach heeft hem die ook gegeven.”

“Fellaini”, gaat de assistent van Wilmots verder, “is een wereldtopper die bij Manchester United speelt, maar die ons op een bepaald moment komt zeggen: ‘Zet mij op de bank, want ik ben niet goed.’ Marc en ik stonden perplex naar mekaar te kijken. Dat zegt alles over deze groep: het belang van de ploeg stellen ze hoger dan hun eigenbelang.”

“Mirallas gaat er tegen Wales af voor Bakkali, je moet eens zien hoe die zijn steun betuigt. Of De Bruyne die na zijn goal op Mertens afstormt, om te zeggen: kijk, ik zit ook op de bank bij mijn club, niet opgeven.”

“Als ik dan bepaalde spelers uit de Belgische competitie uitspraken zie doen over zichzelf en de nationale ploeg, dan denk ik: je mag hun onderbroek nog niet dragen”, aldus een strenge Borkelmans.

Mourinho

Ook over de specifieke situatie van Kevin De Bruyne bij Chelsea geeft hij zijn commentaar. “Hoe meer je over iemand spreekt, hoe meer Mourinho het tegenovergestelde gaat doen. Als we vanaf vandaag niet meer over De Bruyne spreken, speelt hij over twee weken gegarandeerd. Dat is Mourinho. En dat is jammer.”

“Chelsea zal ook wel eens beginnen nadenken. Lukaku scoort twee keer in Kroatië, De Bruyne scoort hier tegen Wales. Spelers van hen, maar ze spelen daar niet. En wij staan toch in de top vijf van de wereld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier