Bossaerts: ‘Oostende is een club die evolueert, net zoals Man City een paar jaar geleden’

Mathias Bossaerts © BELGAIMAGE

Vier jaar Manchester City hebben hem gevormd en gerijpt, bij KV Oostende hoopt hij de volgende stap in zijn nog prille carrière te zetten. Sport/Voetbalmagazine sprak met Mathias Bossaerts: 20 jaar, centrale verdediger.

Mathias Bossaerts over…

… zijn vier jaren bij Manchester City:

“Absoluut geen verloren jaren. Mocht ik destijds niet vertrokken zijn, dan had ik me wellicht altijd afgevraagd: hoe zou mijn carrière er uitgezien hebben, mocht ik het wel gedaan hebben? Ik was kapitein van de beloften, speelde in de Youth Champions League in een bijna uitverkocht Academy Stadium – 7000 plaatsen! -, schitterende matchen tegen Chelsea, Tottenham of United meegemaakt… Jammer dat het niet gelukt is, maar een club als City speelt elk jaar voor de eerste plaats, waardoor spelers uit de opleiding heel weinig kansen krijgen. Van mijn lichting is niemand doorgebroken, dat zegt genoeg. Maar ik ben er wel een betere en fysiek sterkere voetballer geworden. Volwassener ook. Door blessures stond ik maanden aan de kant. Als je dan mentaal niet sterk bent, dan red je het niet hoor.”

… Patrick Vieira, ex-wereldkampioen en beloftentrainer bij Man City:

“Hij zette me rechtsback. Niet meteen mijn favoriete positie, maar hij wilde me vooral uit mijn comfortzone halen. Constant de lijn aflopen, naar voren en naar achteren… Ik heb er veel uit geleerd, maar het was mijn ding niet. Ik ben een centrale verdediger, altijd geweest. Een clean sheet houden is net zo mooi als zélf scoren.”

… zijn keuze voor KV Oostende:

“Ik zag een club die aan het evolueren was, net zoals Manchester City een paar jaar geleden door sjeik Mansour van een middenmoter tot een topploeg werd uitgebouwd. Dat heeft toen ook mijn keuze bepaald. Verbouwingen aan het stadion, nieuwe spelers en duidelijke ambities: opnieuw play-off 1 halen en daarin misschien nog iets beter doen. Europees voetbal zou mooi zijn.”

(Chris Tetaert)

Lees de volledige reportage over Mathias Bossaerts in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 27 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier