Bourabia: ‘Ik heb geen schokeffect gezien na ontslag van Scifo’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Rachid Bourabia, middenvelder bij Lierse SK, speelde onlangs nog tegen zijn ex-club en was onthutst over wat hij zag.

Rode lantaarn in de Jupiler Pro League is Bergen, dat als enige club nog niet kon winnen dit seizoen. Rachid Bourabia, middenvelder bij Lierse SK, speelde onlangs nog tegen zijn ex-club en was onthutst over wat hij zag.
“Het doet me geen plezier om Bergen op de laatste plaats te zien, maar het is de tegenstander die me het meest heeft teleurgesteld dit seizoen”, vertelt de Frans-Marokkaanse middenvelder in Sport/Voetbalmagazine.

“Ze zijn naar Lierse gekomen met hun nieuwe trainer Cedomir Janevski en een nieuwe coach aan het roer zorgt meestal voor een schokeffect. Maar daar heb ik niks van gezien. Ik had niet de indruk dat de spelers bereid zijn om te strijden voor een langer verblijf in eerste klasse. Ik ben ervan overtuigd dat ze genoeg potentieel hebben in de kern maar dat blijkt niet op het veld.”

Geloof

Kunnen de Henegouwers het tij nog keren? Bourabia, bij Lierse al goed voor vier goals dit seizoen, heeft advies in huis: “Ze moeten van hun wolk van vorig seizoen af komen en begrijpen dat hun zevende plaats van toen niet meer telt en dat er een nieuw kampioenschap bezig is.”

“Het zou jammer zijn mocht Bergen zakken. Van toen ik er zelf speelde, onthoud ik een goede eerste ronde met enkele goals en assists. Maar toen werd ik plots uit de kern gezet. Vanaf het moment dat Enzo Scifo kwam, had ik het gevoel dat hij niet in mij geloofde. Hij heeft me aan de kant geschoven en tijdens de voorbereiding in de zomer veranderde er niets. Daarop heb ik besloten om te vertrekken. Ik heb me dat vertrek nog geen moment beklaagd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier