Brighton bevestigt: transfer Izquierdo is nieuw clubrecord

José Izquierdo © Belga Image

Dat schrijft Brighton & Hove Albion op de clubwebsite. Voor Club is de Colombiaan met achttien miljoen euro de duurste uitgaande transfer en voor Albion de duurste inkomende.

De Gouden Schoen van 2016 heeft dan toch zijn transfer naar een buitenlandse club te pakken. José Izquierdo (25) gaat aan de slag bij promovendus Brighton & Hove Albion in de Engelse Premier League. Club Brugge vangt achttien miljoen euro voor het Colombiaans goudhaantje. Die steekt zo zijn landgenoot Carlos Bacca voorbij als de duurste uitgaande speler van Blauw-zwart. Sevilla betaalde in 2013 acht miljoen euro voor de aanvaller.

Bij The Seagulls komt Izquierdo twee oude bekenden van in de Belgische competitie tegen. In doel staat Matt Ryan (ex-Brugge en ex-Genk) en op de flank treft hij Anthony Knockaert (ex-Standard) aan. Eerder deze week brak Albion het clubrecord al door Davy Pröpper van PSV te halen, maar lang bleef dat record dus niet staan.

José Izquierdo streek in 2014 neer in Jan Breydel en liep er drie seizoenen lang de flanken af. In 2015 hielp hij Brugge aan de Beker van België en een jaar later pakte hij de titel. In het seizoen dat Brugge de titel pakte, kreeg de vleugelspeler ook de Gouden Schoen.