Broer van Derrick Tshimanga maakt indruk in Genk

Derrrick Tshimanga (L) © BELGA

Derrick Tshimanga kwam de voorbije maanden weer aan de oppervlakte bij RC Genk. Maar de Limburgse club heeft nog een beloftevolle Tshimanga in zijn rangen…

Zijn broer, Holly Tshimanga, speelt bij de U16 van Genk en maakt de laatste maanden indruk. Ronald Breugelmans, het hoofd van de Genkse jeugdopleiding, beaamt: “Holly is heel snel, heeft een actie in huis en kan een laatste pas trappen. Hij is een van de vaste waarden in de U16, die het seizoen als kampioen afsloten. Het wordt natuurlijk afwachten hoe hij straks de stap naar de beloften en de eerste ploeg zal verteren. We zijn in ieder geval niet van plan om hem ook naar de verdediging te trekken. Hij heeft alle kwaliteiten om te slagen in het hedendaagse voetbal, maar of hij beter is dan zijn broer, laat ik in het midden.”

Mario Been ziet alvast een grote toekomst voor Derrick Tshimanga weggelegd. “Als hij aan zijn verdedigende werk blijft schaven, is hij binnen een à twee jaar een potentiële linksachter voor de Rode Duivels. Hij heeft de kwaliteiten om ooit nog een stap hogerop te zetten”, aldus de Genkse T1 in Sport/Voetbalmagazine. (NN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier