Broos: ‘Voor de titelstrijd betekent deze Club-Anderlecht niets’

Hugo Broos wacht nog steeds op een nieuwe kans in de Belgische eerste klasse. © BELGAIMAGE

Aandachtig toeschouwer tijdens Club Brugge – Anderlecht was Hugo Broos, die beide clubs trainde. Wat waren zijn bevindingen en in wiens schoenen zou hij liefst staan? Sport/Voetbalmagazine vroeg het hem.

“Wat het meeste opviel,” zegt Hugo Broos, “was de spanning die op het veld hing, die voelde je tot op de tribune. Vooral in de eerste helft ging Anderlecht daar het best mee om, en was Club zwak omdat er in de ploeg ook te veel spanning zat. Nog maar eens blijkt dat Anderlecht met het mes op de keel opstaat. Ik heb dat zondag ook tegen Roger Vanden Stock gezegd. Dat is nu typisch Anderlecht. Als je daar bent, voel je dat, dat was vroeger in mijn tijd als speler al zo. Voor de titelstrijd betekent dit echter niets. Dit is gewoon een momentopname.”

On-Anderlechts

Het publiek van Anderlecht riep een week eerder nog ‘Hasi buiten’, en bij Club krijgt Michel Preud’homme de machine maar niet op gang. In wiens schoenen zou Hugo Broos het liefst staan op dit moment?

“Als je ziet welke kwaliteiten Michel ter beschikking heeft, zou ik het liefst in zijn schoenen staan. Hasi heeft een compleet nieuw elftal moeten bouwen met jonge spelers. Dat is on-Anderlechts. Vijftien jaar geleden kocht men in Brussel spelers in plaats van ze te vormen. Terwijl als je ziet wie er bij Club op de bank zit… Michel heeft 25 volwaardige titularissen.”

“Ik denk niet dat Besnik vorige week schrok toen ze hem buiten riepen. Hij heeft lang genoeg bij Anderlecht gespeeld om te weten dat zoiets eigen is aan die club, gewend als ze zijn om te winnen en liefst ook nog eens met veel panache. Ik vind ook niet dat je hem veel kan aanwrijven.”

Wachten op nieuwe club

Ondertussen wacht Broos nog steeds op een nieuwe kans als trainer in eerste klasse. Hoe vaak werd hij de voorbije maanden gecontacteerd door een noodlijdende club? Broos: “Eén keer heb ik iets gehoord, van Westerlo, maar die afspraak is niet doorgegaan. Vrede heb ik daar niet mee, ik vind het jammer. Ik wil graag nog eens één keer tonen dat ik nog iets kan bijbrengen met mijn ervaring, liefst in België. Op deze manier eindigen wil ik niet.”

(Geert Foutré)

Lees de volledige ‘Vijf vragen aan Hugo Broos’ in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 23 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier