Brüls: ‘Het ontslag van Sollied was geen goede zaak voor Gent’

© IMAGEGLOBE
Thomas Bricmont

Christian Brüls was bij AA Gent overbodig en werd aan de Franse eersteklasser OGC Nice uitgeleend. De Oostkantonner werd in september meteen verkozen tot speler van de maand.

Hoe valt het te verklaren dat Brüls nu een van de revelaties van de Franse competitie is, terwijl hij van een Belgische subtopper komt waar hij niet eens een onbetwiste basisspeler was?

“Vorig jaar in Gent zijn er misschien maar vijf of zes matchen geweest waarin ik niet gestart ben, dus een invaller was ik er niet”, reageert de middenvelder in Sport/Voetbalmagazine. “Maar men verkoos er om enkele spelers de schuld te geven voor de slechte resultaten.”

Brüls had het gevoel kop-van-jut te zijn. “Als je het eerste deel van het seizoen bekijkt, dan denk ik te mogen stellen dat ik deel uitmaakte van de voortrekkers. Maar als je goed speelt en de ploeg verliest, wordt dat snel vergeten. Na de winterstop, toen de nieuwe spelers waren aangekomen, was het alsof ik niet meer belangrijk was. Ik heb gezwegen en ben blijven werken en ben goeie wedstrijden blijven spelen. Het was geen slecht seizoen voor mij.”

Trond Sollied

Brüls kon ook al in de zomer van 2012 naar Nice. Dat die transfer toen in extremis niet doorging heeft zijn motivatie niet beïnvloedt. Zo beweert hij: “Toen ik wist dat die overgang niet zou doorgaan, heb ik snel de knop omgedraaid. Ik was honderd procent geconcentreerd op Gent, maar helaas waren er te veel spelers vertrokken om iets te kunnen realiseren.”

Voelde hij van bij het begin van het seizoen dat het moeilijk zou worden voor Gent?

“Natuurlijk”, zegt Brüls. “Als je zes basisspelers verliest, dan wordt het heel moeilijk. Trond Sollied was niet de verantwoordelijke voor de slechte resultaten. Toen hij ontslagen werd, stonden we zelfs niet zo ver achter Anderlecht. Niemand begreep zijn ontslag. Iedereen stond nog achter hem. Hij is het slachtoffer geweest van de slechte politiek van Gent. Hannes Van der Bruggen heeft toen gezegd: ‘De toekomst zal uitwijzen of zijn ontslag wel of niet een goede zaak is.’ Vandaag mogen we bevestigen dat het dat niet is geweest.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier