Buysse: ‘Dit is veruit de braafste groep die ik ooit meemaakte’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Bart Buysse verruilde Club Brugge – waar hij nooit kon doorbreken – voor stadsgenoot Cercle. Dat de beleving anders is, merkte hij al na enkele weken.

Tegen KV Oostende behaalde Cercle Brugge zijn eerste competitiezege. Een hele opluchting, nieuwkomer Bart Buysse vertelt in Sport/Voetbalmagazine dat hij merkt dat in zijn nieuwe ploeg de nare herinneringen aan vorig seizoen nog niet helemaal uit de hoofden zijn verdwenen.

“De angst om goals tegen te krijgen en in hetzelfde scenario terecht te komen als toen zit er nog wat in”, zegt hij. “Er zijn er veel bezig met ‘niet in degradatiegevaar komen’, en daardoor ontbreekt het ons nog een beetje aan vertrouwen om initiatief te nemen, acties te maken en die te laten lukken om iets te kunnen forceren. Kwaliteit genoeg, maar het zijn allemaal heel lieve, welopgevoede jongens. Daar zit niks van kwaad in. Dit is veruit de braafste groep die ik ooit meemaakte.”

Club Brugge en Twente

De voorbije twee seizoenen waren weinig succesvol voor de linksachter. Eerst bij Twente en nadien bij Club Brugge kwam hij amper aan voetballen toe. Hoe kijkt hij daar op terug? Buysse: “Ik laat dat allemaal op mij afkomen. Het was niet mijn ambitie om naar Twente te gaan, maar het was de eerste en absoluut heel aantrekkelijke aanbieding die ik na dat seizoen met deelname aan play-off 1 met Zulte Waregem kreeg.”

“Naar Club terugkeren, was wel mijn ambitie. Het enige wat ik kan zeggen, is: het is spijtig dat eens je op zo ’n niveau komt, je niet kunt bevestigen. Bij Twente was het voorbij de dag dat er een nieuwe trainer kwam. En bij Club was het voorbij de dag dat De Bock voor drie miljoen werd aangetrokken, al zegden ze Stenman en mij toen dat hij als centrale verdediger kwam en dat wij ook het daaropvolgende seizoen konden blijven.”

“Maar mijn mislukking bij Club frustreert mij niet; en bij Twente kon ik een financiële stap zetten en op een sportief niveau presteren dat ik met mijn kwaliteiten niet voor mogelijk hield.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier