BX Brussels heeft nieuwe thuisbasis

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

BX Brussels, de vierdeklasser waar Vincent Kompany eigenaar van is, speelt zijn thuiswedstrijden voortaan in het Gemeentelijk Stadion van Jette.

De jeugdploegen van BX Brussels spelen op verschillende locaties verspreid over Brussel. Vincent Kompany ziet zijn investering in de voetbalclub dan ook vooral als een sociaal project voor de Brusselse jeugd, een project dat hij in handen gaf van zijn zus Christel Kompany en één van zijn goede vrienden Junior Ngalula (ex-Anderlecht). Respectievelijk voorzitster en sportief directeur van de BX Brussels. Jesse De Preter (ex-Lierse) werd aangesteld als CEO.

De Brusselse club start nu een grootse promocampagne om de voetbalfans uit onze hoofdstad op 13 oktober -ter gelegenheid van de competitiewedstrijd tegen Sterrebeek- naar de nieuwe thuisbasis in Jette te lokken. “Ie-de-reen is welkom op de ‘Represent BX-Day'”, zegt voorzitster Christel Kompany. “En de toegang is bovendien volledig gratis. Wie op zoek is naar info over de jeugd, wie goesting heeft in een jeugdtoernooitje, of wie gewoon zin heeft in witte of zwarte pensen (de clubkleuren van BX Brussels, nvdr): De ‘Represent BX-Day’ begint al om 12u. De match is om 15u.’ U bent bij deze uitgenodigd.”

De neutrale fan kan zich bij BX Brussels alvast vergapen aan enkele bekende namen: Oleg Iachtchouk (Cercle, Anderlecht), Floribert Ngalula (OHL, Anderlecht, Man U) en Serge Djamba-Shango (Lille, La Louvière).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier