‘BX Brussels was Vincents kinderdroom’

© Belga

Voetbalclub BX Brussels begint straks aan het nieuwe voetbalseizoen. Christel Kompany, zus van Rode Duivel Vincent Kompany, CEO Jesse De Preter en de technisch directeur lichtten de toekomstvisie van de nieuwe club toe.

Op een persconferentie heeft voorzitster Christel Kompany meer uitleg gegeven over BX Brussels. “Deze voetbalclub was Vincents kinderdroom”, zo verklaarde de zus van Vincent Kompany in het Brusselse Tour & Taxis.

“Vincent heeft zijn trainingen hervat bij Manchester City, dus hij kon hier niet aanwezig zijn”, stelde ze. ” “Hij heeft veel ideeën doorgegeven”, zei de zus van de Rode Duivel, die in maart besliste om in de nieuwe Brusselse club, voorheen FC Bleid-Gaume, te investeren. “Maar natuurlijk heeft Vincent niet veel tijd om zich met BX bezig te houden. Zijn rol is veeleer adviserend. Waar hij achter de schermen optreedt, hebben CEO Jesse De Preter, sportief directeur Junior Ngalula en ikzelf op de club de touwtjes in handen.”

Michel De Wolf, ambassadeur en teamafgevaardigde van BX, is als ex-bezieler van FC Bleid-Gaume, de voorganger van BX Brussels, tevreden over de nieuwe gang van zaken. “Bij Bleid moest ik samen met mijn vrouw al het werk verrichten”, zei de voormalige Rode Duivel. “Nu staat er een indrukwekkende structuur op poten. De naam Kompany opent vele deuren.”

“Ik kan alleen maar de initiatiefnemers van dit project feliciteren”, verklaarde Alain Courtois, Brussels schepen van Sport. “De familie Kompany, want naast Christel zitten ook Pierre en François (vader en broer van Vincent) in de raad van bestuur, is ervan overtuigd dat sport ten dienste staat van sociale integratie. Ze verdienen alle lof om kansen te geven aan jongeren, ongeacht hun origine of

huidskleur.”

Over de toekomstvisie van voetbalclub BX Brussels zei technisch directeur Junior Ngalula dat het de bedoeling is om zo hoog mogelijk in vierde klasse te eindigen. De voorbije weken werden verschillende nieuwe spelers aangetrokken.

“We hebben ons best gedaan om een degelijke eerste ploeg op het veld te brengen”, stelde Ngalula. “De bedoeling is om in onze divisie zo hoog mogelijk te eindigen. Enkele spelers hebben al een profstatuut, maar een volledig professionele ploeg zal niet voor de komende twee à drie jaar zijn.”

CEO De Preter: ‘Alle Brusselse jongeren zijn welkom’

“Alle Brusselse jongeren zijn welkom bij BX”, liet CEO Jesse De Preter optekenen. “Wij selecteren zeker niet alleen op basis van talent.” “De afgelopen maanden spraken we met verschillende overheden, sociale organisaties, universiteiten en bedrijven”, vervolgde de voormalige zakenadvocaat, die eerder actief was bij Club Brugge en Lierse.

“Daaruit kwamen verschillende ideeën voort. Zo gaan we op zoek naar een social coach, die de brug moet vormen tussen de spelers, hun familie, de scholen en de sociale instanties.”

“Daarnaast willen we de drempel om bij onze club te voetballen zo laag mogelijk houden”, zei De Preter. “Daarom voeren we een innovatieve jeugdsponsoring in. Het komt neer op een puntensysteem, waarmee de voetballers hun inschrijvingsgeld kunnen terugverdienen. Zo krijgen ze pluspunten als ze zich op school goed inzetten.”

“Tot slot zal BX eenmaal per maand pop-up voetbaltoernooien organiseren op atypische locaties in Brussel. Deze zijn toegankelijk voor iedereen, zo steunen we ook het niet-clubgebonden Brusselse voetbal”, besloot de CEO. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier