Carcela biedt verontschuldigingen aan op clubwebsite

© Belga

Mehdi Carcela verontschuldigt zich op de clubwebsite van de Rouches voor zijn gedrag op het voetbalveld.

Standard-middenvelder Mehdi Carcela is op de clubwebsite van de Rouches teruggekomen op de gebeurtenissen van de felbeladen competitiewedstrijd aan Den Dreef tegen Oud-Heverlee Leuven. De Marokkaan werd tijdens de partij erg zwaar aangetrapt door Bjorn Ruytinx, sloeg de OHL-kapitein daarna vol in het gezicht en werd door scheidsrechter Tim Pots uitgesloten. Later bleek dat Carcela bij de tackle de ligamenten van zijn linkerenkel gescheurd heeft.

“Ik wil me verontschuldigen voor wat ik gedaan heb, zoiets kan niet gebeuren op een veld. Ik verontschuldig me tegenover de televisiekijkers, de kinderen die keken en vooral tegenover mijn supporters”, aldus Carcela.

De Marokkaan deed nadien het relaas van enkele fases met Ruytinx. “In het begin van de match kreeg ik meteen een elleboogstoot. Na de eerste zware fout op mij (van Alessandro Cerigioni, nvdr) kwam Ruytinx naar mij en riep hij: ‘ben je dood, wil je een draagberrie? Als je wil, leg ik je op een draagberrie’. Enkele minuten later maakte hij de fout. Ik had zo veel pijn dat ik zelfs niet meer hoorde wat hij zei.”

Mehdi Carcela: ‘Het deed me terugdenken aan de match in Genk’

“Ik zag dat de scheids geel trok en nadien reageerde ik op een manier waarop ik mezelf niet herkende. Ik dacht echt dat mijn enkel gebroken was. Het deed me ook allemaal terugdenken aan de match in Genk (toen Carcela bij een trap van Mavinga verschillende breuken in zijn gezicht opliep en maanden aan de kant stond, nvdr)…”

“In ieder geval mag zo’n reactie nooit voorvallen op een voetbalveld, maar op dat moment dacht ik niet na en was ik mezelf niet”, besloot de Marokkaan, die dinsdag voor de Geschillencommissie van de KBVB moet verschijnen voor zijn reactie. Hij riskeert zeker vier speeldagen schorsing. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier