Carcela riskeert schorsing van meerdere speeldagen

© Belga

Mehdi Carcela heeft geen schorsingsvoorstel van de Belgische Voetbalbond ontvangen voor de klap die hij OHL-aanvoerder Bjorn Ruytinx verkocht. Hij moet zich persoonlijk komen verantwoorden. Ook Ruytinx moet het komen uitleggen.

Het bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard-middenvelder Mehdi Carcela geen schorsingsvoorstel gedaan voor zijn rode kaart tijdens het beladen competitieduel tegen Oud-Heverlee Leuven.
De Marokkaan moet zich op 10 december meteen voor de Geschillencommissie komen verantwoorden en riskeert een schorsing van meerdere speeldagen. Wanneer het parket een schorsing van meer dan vier speeldagen vraagt, roept het de speler in kwestie onmiddellijk op.

De feiten tijdens het duel tussen OHL en de Rouches (0-0) op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn genoegzaam bekend. In de slotfase van de eerste helft beging OHL-kapitein Bjorn Ruytinx een schandalige overtreding door vol door te gaan op de enkels van Carcela. ‘El Toro’ kreeg daar van scheidsrechter Tim Pots slechts geel voor. Carcela krasselde meteen recht, sloeg Ruytinx vol in het gezicht en werd meteen uitgesloten.

Er werd gevreesd voor een enkelbreuk bij Carcela, maar Standard meldde later dat ‘enkel’ de ligamenten van de linkerenkel van de kwieke middenvelder gescheurd waren.

Dreigtelefoons voor echtgenote Ruytinx
Oud-Heverlee Leuven-aanvoerder Bjorn Ruytinx moet op 17 december voor de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond verschijnen. Dat verklaarde de bondsprocureur aan Sporza. “We hebben kennis genomen van het scheidsrechtersverslag en alle televisiebeelden. Carcela krijgt geen voorstel tot minnelijke schikking, we kunnen tot maximum vier speeldagen gaan. We gaan Carcela oproepen, maar de kwalificatie zal zijn dat het een uitgelokte fout is, een reactie die niet had mogen gebeuren, maar wel uitgelokt werd door het gedrag van Ruytinx”, verduidelijkte Rubens aan Sporza.

“Wat Ruytinx betreft, is het duidelijk. De gele kaart is gegeven, de trap beoordeeld en daar komen we niet op terug. Wat we wel vastgesteld hebben, is dat hij op basis van de televisiebeelden vervolgd kan worden, omdat hij naar ons gevoel een minachtende, lachende houding had ten opzichte van Carcela. Dat is een nieuwe fout die hij maakt en die nieuwe feiten zullen we voorleggen aan de Geschillencommissie”.

“In het reglement staat dat wanneer je onbetamelijk of misplaatst gedrag vertoont en dat door beelden aangetoond kan worden, je met zo’n zaak naar de Geschillencommissie kan gaan. Ruytinx zal zich dus moeten komen verantwoorden.”

OHL meldde ook dat de echtgenote van de spits al dreigtelefoons ontvangen heeft na diens horrortackle.

Schorsingsvoorstel voor Cerigioni
Alessandro Cerigioni (OHL), die even voor de bewuste fase tussen Carcela en Ruytinx meteen rood kreeg na een tackle langs achter op de benen van Carcela, kreeg een schorsingsvoorstel van twee speeldagen (en 400 euro boete). Als hij de schorsing aanvaardt, mist hij de duels tegen KV Oostende (14/12) en Lokeren (21/12). Zoniet, verschijnt hij ook voor de Geschillencommissie. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier