Carl Hoefkens: ‘De balans is positief’

© BELGA

Aan de vooravond van play-off 1 sprak Sport/Voetbalmagazine met Carl Hoefkens, aanvoerder van titelpretendent Club Brugge.

“Ik vind de balans tot nu toe positief, ik denk dat er dit seizoen veel is gebeurd. We zijn begonnen met veel veranderingen en toch hebben we direct goed voetbal kunnen brengen,” vertelt Hoefkens in een uitgebreid interview.

Club gaat dan ook met gezonde ambitie play-off 1 in. Of zelfs meer? Als een ploeg zijn veld helemaal opnieuw laat aanleggen, en de kosten daarvoor zelf draagt en er komen tijdens de winterstop drie nieuwe spelers, dan gaat die club voor de titel, neen?

Carl Hoefkens: “De spelers die kwamen zijn, op Jordi na, nog jong (Bakenga, nvdr) of missen ervaring (Bacca, nvdr). Gekocht met de gedachte dat ze een meerwaarde zouden zijn, maar ik weet niet of dat een directe wordt. Jordi is dat al wel, dat is een heel rustige voetballer. Het kan zijn dat de andere jongens snel ontploffen, maar dat weet je nu niet.”

“Sowieso is er veel kwaliteit, maar ik vind niet dat wij onszelf de druk moeten opleggen door te zeggen dat wij voor de titel moeten gaan. We doen mee, maar is het goed genoeg om Anderlecht van de titel te houden? Ik weet het niet.”

“Het is een heel andere competitie. Je kan snel in een positieve spiraal raken, maar ook in een negatieve. Brugge heeft de ambitie om de titel te pakken. Maar het is een gezonde ambitie, we gaan niet schreeuwen dat we de titel willen pakken of dat we die gaan pakken.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier