Carlos Bacca is ‘Profvoetballer van het Jaar’

© Belga

Carlos Bacca mag zich een jaar ‘Profvoetballer van het Jaar’ noemen. De Colombiaan volgt Suarez op die vorig jaar de titel naar zich toetrok.

Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca is door zijn collega-profvoetballers uit eerste klasse voor de eerste keer in zijn carrière verkozen tot ‘Profvoetballer van het Jaar’.

De 26-jarige Colombiaanse spits, momenteel topschutter in eerste klasse met 24 doelpunten, kreeg 382 punten achter zijn naam en haalde het zo met 79 punten voorsprong op Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani (303). Play-off I-revelatie Maxime Lestienne (Club Brugge) eindigde ietwat verrassend op de derde plaats met 246 punten. Standard-middenvelder William Vainqueur (230) en Genk-aanvoerder Jelle Vossen (148) vervolledigden de top vijf. In totaal brachten 288 voetballers van de zestien clubs uit de Pro League hun stem uit.

Op de erelijst volgt Bacca, de eerste Colombiaanse eindwinnaar, de Argentijn Matias Suarez op. Die won vorig jaar ook nog de Gouden Schoen.

Parcours

De Colombiaanse doelpuntenmachine begon zijn carrière in eigen land bij het bescheiden Barranquila, tevens zijn geboortestad. Na een korte passage bij het Venezolaanse Minerven belandde hij in 2009 bij Atlético Junior, dat hem in januari 2012 verkocht aan Club Brugge.

Na een moeizame aanpassingsperiode ontbolsterde hij vorig seizoen onder Christoph Daum tijdens de play-offs. Georges Leekens zette hem in het begin van dit seizoen nog op de bank en in de tribune bij Blauw-zwart, maar Leekens’ opvolger Juan Carlos Garrido gaf Bacca opnieuw het vertrouwen.

De Colombiaan bedankte met 24 competitiedoelpunten en dat wekte heel wat buitenlandse interesse op. De kans is dan ook reëel dat hij Club na dit seizoen verlaat. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier