Carlos Bacca naar FC Sevilla: ‘Duurste transfer ooit voor Club Brugge’

© Belga

De kogel is door de kerk: de Colombiaanse aanvaller Carlos Bacca (26) verlaat Club Brugge voor FC Sevilla.

De kogel is door de kerk: de Colombiaanse aanvaller Carlos Bacca (26) verlaat Club Brugge voor FC Sevilla.

Sevilla meldt dat Bacca een contract voor vijf seizoenen tekent (vier volgens Club Brugge). In zijn contract is een afkoopsom van 30 miljoen euro opgenomen.

‘Duurste transfer ooit voor Club Brugge’

Eerder op de dag meldde Brugge al dat het op het oefenkamp in het Engelse Manchester het bezoek kreeg van een delegatie van Sevilla. Club had eerder een bod geweigerd, maar de Spanjaarden kwamen nu met een ‘aanvaardbaar’ bedrag. Volgens Spaanse media verhoogde Sevilla zijn bod van vijf naar zeven miljoen euro.

‘Dit is werkelijk een droom die uitkomt. Toen ik naar Europa kwam, was het om ooit in de Primera Division te spelen. Ik zou dan ook bijzonder ontgoocheld geweest zijn, mocht deze transfer niet gelukt zijn’, reageerde Bacca op de site van Club Brugge. ‘Ik ben tenslotte bijna 27, voor mij was het nu of nooit. Ik heb een fantastische periode gekend bij Brugge, de fans van blauw-zwart zitten voor altijd in mijn hart. Ook Club Brugge wordt hier beter van, want dit is de duurste transfer uit de geschiedenis van de club. En daar ben ik best trots op.’

Topjaar

Bacca speelde slechts anderhalf seizoen voor Club Brugge, dat hem in januari 2012 bij Atletico Junior wegplukte. Afgelopen seizoen werd hij met 25 doelpunten topscorer en werd hij tot Profvoetballer van het Jaar verkozen.

Bij Sevilla moet hij de Spanjaard Alvaro Negredo vervangen. Die staat dicht bij een overgang naar Manchester City. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier