Cercle Brugge trekt beschermeling van Samuel Eto’o aan

© ImageGlobe
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

De Kameroener Gael Etock is de nieuwe centrumspits van Cercle Brugge. Hij komt van Sporting Lissabon en werd gevormd bij FC Barcelona.

De Kameroener Gael Etock is de nieuwe centrumspits van Cercle Brugge. Hij komt van Sporting Lissabon en werd gevormd bij FC Barcelona.

Gael Etock (volgende week 20 jaar) groeide op in de Kameroense havenstand Douala en komt uit de Samuel Eto’o Private Foundation, een non-profitorganisatie die zich tot doel stelt een toekomst te helpen creëren voor minder bevoorrechte kinderen van het Afrikaanse continent.

William Carvalho In 2006, toen hij 13 jaar was, ging Etock naar La Mas?a, de befaamde jeugdacademie van FC Barcelona. Op dat moment was Samuel Eto’o, die ook afkomstig is van Douala, een van de sterren van Camp Nou. Vijf jaar later vertrok Etock naar Sporting Lissabon, de Portugese club waarmee Cercle Brugge samenwerkt. “Maar hij komt niet via deze samenwerking”, zegt Sven Jaecques, technisch adviseur van Cercle. “Hij had er nog een contract, maar dat liet hem toe om elk moment te vertrekken. Maar zonder die samenwerking kenden we hem waarschijnlijk nu niet en hij ons niet. Nu informeerde hij zich bij William Carvalho, met wie hij nog samenspeelde, over Cercle en over de stad. Hij wist bijvoorbeeld dat Brugge mooi is. Ik heb hem toch voor de zekerheid gezegd dat William die mooie stad alleen maar overdag bezocht.”

Igor Vetokele Jaecques omschrijft de jonge Kameroener als een type Igor Vetokele. “Snel en een harde werker. Vorig seizoen scoorde hij niet veel omdat de trainer hem in het tweede elftal op de positie achter de diepe spits uitspeelde en hij daardoor veel werk op het middenveld moest verrichten. Maar we kennen Etock al enkele jaren. Ik zag hem al aan het werk, Patrick Rotsaert zag hem, Ronny Desmedt zag hem en ook Lorenzo Staelens zag hem al een paar keer. Op het einde van het voorbije seizoen zat hij een keer of vijf in de wedstrijdselectie van de eerste ploeg, maar hij viel niet in.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier