Cercle Brugge verjongt zijn technische staf gevoelig

© Belga
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Lorenzo Staelens krijgt twee jonge assistenten: Arnar Vidarsson en Bart Van Lancker.

Cercle Brugge moest op zoek naar twee nieuwe hulptrainers omdat Lorenzo Staelens (49) hoofdtrainer wordt en Ronny Desmedt (66) stopt. Na Arnar Vidarsson (35) werd nu ook de naam bekendgemaakt van de tweede assistent: Bart Van Lancker (40), een Oost-Vlaming die voorheen beloftetrainer was bij AA Gent, assistent-trainer bij Beerschot en topsportcoördinator bij de KBVB. Waarom hij?

“We spraken met tien mensen en kozen er daar twee uit: hij en Arnar”, zegt Sven Jaecques, technisch adviseur van Cercle Brugge. “Het was een positieve keuze die we moesten maken, want er waren nog enkele sterke kandidaten bij. Het leeftijdsprofiel dat we vooropstelden, was: een jongere persoon of iemand met iets meer ervaring. Enerzijds kozen we op basis van de kwaliteiten: veldwerk, analyse, individuele training, gedrevenheid. Anderzijds kozen we voor de beste match met de rest van de staf. Dat waren de twee criteria.

“Bart is heel sterk in analyse, het verwerken van beeldmateriaal en dat voor een groep brengen. Hij gaf ook al veel training in zijn leven, kan met jongeren werken, is sterk in individuele training en is iemand die heel graag en met heel veel gedrevenheid assistent wil zijn. Hij zit daar niet om op relatief korte termijn hoofdtrainer te worden, hij is absoluut iemand die ten dienste van het team wil staan en ter ondersteuning van de hoofdcoach. Met hem kozen we voor gedrevenheid, kwaliteit en de beste match met de rest van de technische staf.”

Daarmee is de gemiddelde leeftijd van de twee assistent-trainers van Cercle Brugge met liefst twintig jaar gedaald. “Je kunt onze combinatie een beetje vergelijken met hoe Van den Brom en Hasi bij Anderlecht team vormen en Clement en Garrido bij Club Brugge”, besluit Jaecques. “Ook relatief jong, vergelijkbare leeftijd en vergelijkbaar profiel, en ook een goeie match.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier