Cercle Brugge zet Lorenzo Staelens aan de deur

© Belga

Cercle Brugge bevestigt het ontslag van zijn trainer Lorenzo Staelens. Arnar Vidarsson wordt de nieuwe hoofdcoach.

Lorenzo Staelens is niet langer trainer van Cercle Brugge. De voormalige Rode Duivel is ontslagen en vervangen door Arnar Vidarsson, zo bevestigt de eersteklasser op zijn website.

“Vanochtend besliste het bestuur van de cvba Cercle Brugge om de samenwerking met Lorenzo Staelens te beëindigen. De tegenvallende resultaten van de voorbije weken liggen daarvan aan de basis”, klinkt het. “De Vereniging wenst Lorenzo te bedanken voor zijn jarenlange inspanningen. Cercle Brugge wenst Lorenzo nog veel succes in zijn professionele loopbaan.”

Staelens was sinds 2008 in dienst van groenzwart. Hij werd er hoofdcoach in april 2013 na het ontslag van Foeke Booy. Het 1-0 verlies zaterdag bij Waasland-Beveren kost hem nu de kop.

Na tien speeldagen is Cercle Brugge 14e in de Jupiler Pro League met 9 op 30.

Derde coach op straat

Met Arnar Vidarsson duidde Cercle Brugge meteen een opvolger aan. De IJslander was assistent-coach en wordt gepromoveerd. “Met Arnar beschikt Cercle in eigen rangen over een topsporter met het geschikte profiel. Cercle is ervan overtuigd dat Arnar over de kwaliteiten beschikt om de Vereniging sportief terug in rustiger sportieve wateren te loodsen. Hij ontpopte zich de voorbije maanden al tot een gedreven, bezielende trainer die ook leiding kan geven”, meldt de club. De huidige functie van Vidarsson wordt zo snel mogelijk ingevuld.

Morgen/dinsdag geeft Cercle Brugge meer uitleg op een persconferentie. Staelens is na Emilio Ferrera (Racing Genk) en Stanley Menzo (Lierse) de derde coach die dit seizoen op straat wordt gezet in de hoogste voetbalklasse. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier