Cercle ‘wil absoluut tegen de vierde van PO1 spelen’

© IMAGEGLOBE

In Sport/Voetbalmagazine steekt Ronny Desmedt, hulptrainer bij Cercle, de ambities van groenzwart niet weg. Het wil in de finale van play-off 2 voorbij Bergen.

Ook vorig seizoen bereikte Cercle de finale van play-off 2. Daarin verloor het van Westerlo na een 3-0-nederlaag (uit) en een 2-2-gelijkspel (thuis). “Toen was na de heenwedstrijd het verschil al gemaakt, daarom willen we donderdag in Bergen een resultaat neerzetten en dan maandag thuis zelf het verschil maken”, zegt Desmedt. “Want we willen absoluut tegen de vierde van play-off 1 spelen.”

In de reguliere competitie haalde Cercle vier op zes tegen Bergen, het Bergen van Dennis van Wijk toen nog: 1-1 thuis (2e speeldag) en 0-2 uit (17e speeldag). Intussen is Enzo Scifo er hoofdtrainer. “Een totaal ander type trainer, maar de basis is door Dennis gelegd met een werkwijze die is gebaseerd op hard werken, mentaliteit, discipline en organisatie. Bergen blijft daardoor nog altijd een moeilijk te manoeuvreren team.”

Intussen zijn ze bij Cercle heel blij met de door Club aangelegde én betaalde nieuwe grasmat. Misschien gaan ook daarom de ballen er wel vlotter in. In de 6 wedstrijden van play-off 2 16 keer scoorde. Dat is meer dan 2,5 gemiddeld. Niemand doet beter, ook niet in play-off 1.

“We moeten daar correct in zijn”, besluit Desmedt. “Het is veel aangenamer spelen op deze grasmat dan op diegene die er voorheen lag. Dat kunnen we niet ontkennen. Ik zei het zaterdag nog tegen een aantal spelers bij het begin van de opwarming: aan de grasmat zal het niet liggen, want die ligt top. Maar we scoorden natuurlijk ook op verplaatsing: drie keer in Mechelen en in Lier en in Leuven telkens twee keer.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier