Charleroi strikt Griekse sterspeler dankzij… goeie vis

Grieks international Sotiris Ninis maakte tegen Anderlecht zijn debuut voor Charleroi. © BELGA

Sportief directeur Mehdi Bayat en rechtsachter Stergos Marinos overtuigden Grieks international Sotiris Ninis (26) om naar België te komen.

‘Een historische transfer voor Charleroi’, jubelde een enthousiaste Pierre-Yves Hendrickx, administratief directeur van de Zebra’s, over de komst van Sotiris Ninis. De 33-voudige international, ooit bestempeld als de redder van het Griekse voetbal, en op zijn achttien jaar en 125 dagen de jongste kapitein van Panathinaikos, is intussen 26.

Mehdi Bayat werd gecontacteerd door de entourage van de speler die niet meer paste in de sportieve plannen van Panathinaikostrainer Andrea Stramaccioni. De sterke man van Charleroi nodigde de speler en zijn makelaar uit in een restaurant en verraste hen aangenaam door zijn ambitieus sportief discours én de kwaliteit van de geserveerde vis.

Paschalis Tountouris, manager van de speler, is geen onbekende in België. Hij vertegenwoordigt ook Oostendespelers Jali en Musona en had ook een hand in de komst van de Griekse spits Papazoglou naar Kortrijk. Een club waar Mogi Bayat tijdens elke mercato instaat voor tal van transfers.

Dat Tountouris sterk in België geïnteresseerd is, bevestigde hij zonder omwegen toen STVV de jonge Griek Kynigopoulos via crowdfunding aantrok. ‘België is als voetballand een aantrekkingspool geworden voor de grootste Europese competities.’ Het is dus om zich te tonen aan de talrijke scouts uit de Premier League of de Bundesliga die wekelijks de Belgische velden bezoeken dat Ninis in Charleroi belandde. ‘België, dat trekt aan’, gaf hij bij zijn voorstelling te kennen, verwijzend naar de ranking van België (nummer één) op de FIFA-lijst.

De andere troef waarover Charleroi bij deze transfer beschikte, heet Stergos Marinos. De rechtsachter van de Zebra’s speelde in Griekenland drie jaar samen met Ninis: ‘Ik heb Ninis aangeraden om naar hier te komen. Bij Charleroi kon ik mijn voetbal opnieuw lanceren, ik ben overtuigd dat hij hetzelfde zal doen.’

Afgelopen zaterdag debuteerde de aanvallende middenvelder als invaller met zijn nieuwe ploeg op Anderlecht.

(Guillaume Gautier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier