Charleroi wint bij Moeskroen-Péruwelz en rukt op in rangschikking

Jeremy Perbet viert zijn doelpunt © BELGA

In een inhaalwedstrijd van de zestiende speeldag is Charleroi met 0-1 gaan winnen bij Moeskroen-Péruwelz. Jérémy Perbet besliste de Henegouwse derby in de 21e minuut

Charleroi speelde het laatste uur met tien – Clément Tainmont kreeg in de 30e minuut rood voor een drieste tackle – maar hield toch stand.

In de stand wipt Charleroi over Standard, Kortrijk, Sint-Truiden en Waasland-Beveren van de elfde naar de zevende plaats. De Zebra’s staan nog op slechts één punt van de top zes. Moeskroen-Péruwelz komt stilaan weer in degradatiezorgen. Het heeft alleen nog Oud-Heverlee Leuven, op drie punten, en Westerlo, op vijf, achter zich.

Pollet had Charleroi al in de vierde minuut op voorsprong kunnen schieten, toen hij alleen voor doel verscheen, maar hij besloot in de handen van de doelman. Bij de tweede kans was het wel raak. Een slecht afgeweerde bal kwam bij Jeremy Perbet terecht.

Na de uitsluiting van Tainmont kon Moeskroen toch niet overtuigen.De kansen waren schaars en Charleroi was op de counter nog gevaarlijker.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier