Chatelle: ‘De een zijn dood, is een ander zijn brood’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Pas in november werd Thomas Chatelle (32) opnieuw profvoetballer bij RAEC Bergen. De voormalige Rode Duivel hoopt zo snel mogelijk op een contractverlenging bij het team van coach Enzo Scifo.

Pas in november werd Thomas Chatelle (32) opnieuw profvoetballer bij RAEC Bergen. De voormalige Rode Duivel hoopt zo snel mogelijk op een contractverlenging bij het team van coach Enzo Scifo.

In feite had de Brusselse flankaanvaller al geprobeerd om naar Bergen te komen tijdens de zomer, maar toen hapte de Henegouwse club niet toe. Chatelle in Sport/Voetbalmagazine: “Tijdens de vakantie had ik zelf Enzo Scifo gecontacteerd. Hij vertelde me toen dat mijn profiel hem interesseerde, maar dat er geen plaats voor mij was in de kern. Ons tweede contact, in november, was beter. Ik ben me er goed van bewust dat de blessure van Tim Matthys in mijn voordeel speelde, de een zijn dood is de ander zijn brood.”

Zijn contract loopt nog tot juni. Hoe ziet hij zijn toekomst?

“Er bestaat een optie om mijn overeenkomst te verlengen”, vertelt Chatelle. “We zijn overeengekomen dat we gaan samenzitten voor het einde van maart. Ik hoor positieve geluiden, maar ik heb geduld. Na hetgeen ik vorige zomer meemaakte, is er meer nodig om me te doen panikeren.”

Slechte ervaring bij STVV

Vorig seizoen probeerde Chatelle zijn carrière ook al eens nieuw leven in te blazen met een uitleenbeurt bij STVV. Die ervaring liep echter met een sisser af, de Truienaars degradeerden. “Het contrast met deze ervaring is totaal”, erkent Chatelle.

“In Sint-Truiden lukte gewoonweg niks. Vanaf het begin was het moeilijk. Ik raakte er pas onder dak een paar uur voor het sluiten van de transfermarkt in januari. Bovendien behoorde ik nog toe aan Anderlecht, ik was slechts een huurspeler. Het team draaide helemaal niet, ik moest me aanpassen aan het kunstgrasveld, enzovoort. Ik dacht dat het zou lukken, maar ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt. Het eindigde met een degradatie naar tweede klasse.”

“Wanneer ik terugdenk aan de toestanden die ik daar beleefde, dan kan ik het seizoen van Cercle Brugge beter begrijpen: de ploeg mag dan wel over kwaliteiten beschikken, het lukt niet omdat alle omstandigheden tegen zitten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier