Cheikhou Kouyaté verkiest Senegal boven Rode Duivels

© Belga

De Anderlecht-verdediger speelt woensdag zijn eerste match voor Senegal tegen Zuid-Afrika.

Cheikhou Kouyaté kiest dan toch voor het Senegalese nationale elftal en niet voor de Rode Duivels. De Anderlecht-verdediger speelt woensdag zijn eerste match voor Senegal tegen Zuid-Afrika. Enige tijd geleden vroeg Kouyaté de Belgische nationaliteit aan. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is de 22-jarige Senegalees al ruim vijf jaar in ons land aan de slag.

In een interview met Sport/Voetbalmagazine zei Kouyaté in maart vorig jaar: “Als een ploeg als België je vraagt, kan je niet weigeren.” Nu kreeg hij dus voor het eerst een oproepingsbrief in de bus uit Senegal, zo meldt Anderlecht.

Definitieve keuze Het duel in en tegen Zuid-Afrika is slechts een oefeninterland, zodat Kouyaté later eventueel nog voor de Rode Duivels zou kunnen uitkomen. Bij zijn vertrek vertelde Kouyaté echter dat zijn keuze definitief is.

“Het is de keuze van mijn hart. Mijn ouders steunen mijn beslissing. Veel mensen zullen blij zijn met dit nieuws,” wordt hij geciteerd in de kranten.

Onbetwist titularis bij Anderlecht Kouyaté werd in 2006 door FC Brussels naar België gehaald. Twee seizoenen later trok hij naar Anderlecht, dat hem onmiddellijk uitleende aan Kortrijk. Sinds juli 2009 maakt hij deel uit van de A-kern van RSCA, waar hij is uitgegroeid tot onbetwist titularis. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier