Christian Benteke geraakt mogelijk toch fit voor Cyprus – België

Christian Benteke © BELGA

Christian Benteke heeft een volledige training afgewerkt met de Rode Duivels die donderdagavond niet in de basis startten tegen Bosnië-Herzegovina (3-1).

Christian Benteke (24) sukkelde de voorbije dagen met een dijbeenblessure en moest daardoor de groepstrainingen en bijgevolg ook de wedstrijd aan zich laten voorbijgaan. Donderdag trainde hij al individueel, vrijdag werkte hij probleemloos een groepstraining af op het veld van derdeklasser Woluwe-Zaventem. Daardoor lijkt hij mogelijk toch fit te geraken voor de belangrijke uitwedstrijd van zondagavond in Cyprus, op de achtste speeldag in groep B van de EK-voorronde.

Als de Rode Duivels winnen in Cyprus, zijn ze aardig op weg om zich te plaatsen voor het EK van volgende zomer in Frankrijk. Op het veld van Woluwe-Zaventem oefenden enkel de spelers die donderdag geen basisplaats kregen. De basisspelers bleven binnen voor een recuperatietraining, enkel doelman Thibaut Courtois trainde mee.

De Rode Duivels vertrekken vandaag al naar Cyprus. Zaterdagavond trainen ze er nog een keer, de interland wordt zondagavond (20u45 Belgische tijd) gespeeld in de hoofdstad Nicosia. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier