Christoph Daum: “Mijn volgende club zal mijn familie zijn”

© Belga

‘Mijn volgende club zal mijn familie zijn.’ Dat heeft Christoph Daum gezegd bij zijn afscheid van Club Brugge.

Christoph Daum verlaat Club Brugge na dit seizoen omdat hij zijn familie te hard mist. Dat bevestigde hij tijdens een persconferentie in het Jan Breydelstadion. Over zijn toekomst bleef hij nog vaag.

“Mijn volgende club zal mijn familie zijn. Ik ben geen jonge coach meer en er is nog een lang proces te gaan”, kwam Daum meteen tot de essentie van zijn verhaal. “Er zijn echter dingen die nog belangrijker zijn. Ik wil opnieuw op de eerste plaats vader en echtgenoot worden.”

Strontsituatie

De Duitser sprak met veel lof over Club Brugge. “Het is een fantastisch team, ook al zaten we soms in een strontsituatie. Ze hebben een duidelijke visie voor ogen en willen hun project ontwikkelen, maar dat zal nog jaren duren. Ik neem liever afscheid na een beter dan verwacht seizoen. Waren we vierde of vijfde geworden, was ik gebleven, maar dit is een mooi moment om het project door te geven aan iemand anders.

‘Spelers mogen mij altijd bellen’

Het is niet gemakkelijk om te vertrekken. Ik zal de regio missen, ik zal mijn vrienden missen, maar deze ervaring heeft mij rijker en waardevoller gemaakt. En de spelers zijn als zonen voor mij. Ze mogen me altijd bellen als ze willen.”

In de Duitse pers wordt Daum gelinkt aan tal van Bundesliga-clubs. Ook zijn ex-ploeg FC Keulen, die vorig weekend naar de tweede klasse degradeerde, zou op de loer liggen. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier