Claude Makélélé wordt nieuwe trainer van Eupen

Claude Makélélé aan het werk als trainer van Bastia © BELGAIMAGE
Jasper Van Loy
Jasper Van Loy Webredacteur en concertrecensent Knack Focus

KAS Eupen ontslaat Jordi Condom en stelt meteen een opvallende opvolger aan

Jordi Condom is niet langer de trainer van Eupen, de laatste in eerste klasse A met 10 punten op 42. ‘De sportieve evolutie van de laatste weken en de huidige situatie in het klassement hebben KAS Eupen ertoe aangezet voorzorgen te nemen’, zegt de club in een communiqué.

Het is een opvallende beslissing, want tot nu toe leek Eupen trouw te blijven aan Condom. De Spanjaard was er van 2012 tot 2015 assistent-trainer en nam dan het roer over als T1. Verder was hij de enige trainer van een staartploeg die er bij het begin van dit seizoen ook nog was. Daarnaast leidde Condom Eupen ook naar behoud én speelde de club uit de Oostkantons afgelopen seizoen de halve finale van de Beker van België.

In hetzelfde persbericht kondigt de club een nieuwe trainer aan : de 44-jarige Fransman Claude Makélélé. Tot 2011 was hij nog een actieve defensieve middenvelder die onder meer bij Real Madrid, Chelsea en PSG het mooie weer maakte. Hij komt van Premier League-club Swansea, waar hij T2 was, en krijgt in Eupen een contract van 2,5 jaar. Dinsdag wordt Makélélé officieel voorgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier