Club Brugge alleen leider na zege tegen Waasland-Beveren

Club Brugge heeft zaterdag de leiding in de Jupiler Pro League overgenomen van herfstkampioen RSC Anderlecht.

Nadat Anderlecht met 3-1 onderuitging op het terrein van Charleroi, hielden de Bruggelingen de drie punten thuis tegen Waasland-Beveren. Het werd 4-2.

Bij de rust was het 1-1. Daar had de Braziliaan Da Silva Robson in zijn eentje voor gezorgd. De verdediger van Waasland-Beveren scoorde na een kwartier eerst in eigen doel en maakte dat elf minuten later goed door ook aan de overzijde de netten te doen trillen. In de 50e minuut mocht Timmy Simons vanop de penaltystip de 2-1 binnentrappen, na een vermeende fout op Lior Refaelov.

Vijf minuten later kende scheidsrechter Nicolas Laforge opnieuw een strafschop toe, al was de fout op Thomas Meunier buiten de zestien gebeurd. Deze keer miste Simons.

In de 62e minuut trapte Renaud Emond de 2-2 in de bovenhoek, maar de Waaslandse vreugde was van korte duur.

Meunier zette Brugge zes minuten later weer op voorsprong en nog eens twee minuten later stelde Ruud Vormer de zege veilig. In de stand heeft Club Brugge nu één punt voor op titelverdediger Anderlecht.

AA Gent, dat Cercle Brugge met 4-0 versloeg, is op twee punten derde.

Volgende week zondag staat in het Constant Vanden Stock stadion de topper tussen Anderlecht en Brugge op het programma. (Belga/BO)