Club Brugge alleen tweede na zege tegen Zulte Waregem: 3-0

Mats Rits

Club Brugge is opnieuw alleen tweede in de stand. Het versloeg in eigen huis Zulte Waregem met 3-0. De Brugse verdediging bleek wel opnieuw een pijnpunt.

Club Brugge begon afwachtend aan de wedstrijd, maar scoorde wel al snel. Charles De Ketelaere (12.) zorgde met een droge knal voor de 1-0. Club trok de wedstrijd daarna meteen naar zich toe, maar moest af en toe wel op letten wanneer de verdediging aan het sukkelen ging, het blijft de achilleshiel van de landskampioen.

Vlak na rust zorgde Mats Rits (53.) voor het geruststellende tweede doelpunt. Zulte Waregem gaf niet op maar scoren lukte niet. Noa Lang (73.) maakte er uiteindelijk aan de andere kant 3-0 van.

In het absolute slot etaleerde Mignolet de defensieve instabiliteit andermaal door een lage voorzet slecht weg te werken. Zinho Gano scoorde, maar de VAR verpestte het feestje: buitenspel.

Door de zege staat Club opnieuw alleen tweede met vier punten minder dan leider Union. Zulte Waregem blijft voorlaatste, met acht punten voorsprong op rode lantaarn Beerschot.