Club Brugge blijft op titelkoers met moeizame winst tegen Antwerp: 2-1

Charles De Ketelaere (links) viert zijn goal

Club Brugge staat met nog twee speeldagen voor de boeg dicht bij een nieuwe landstitel. Blauw-zwart versloeg zondag op de vierde speeldag van de Champions’ play-offs in de Jupiler Pro League Antwerp met de nodige moeite in het Jan Breydelstadion met 2-1. Club kan donderdag op bezoek bij rivaal RSC Anderlecht de titel pakken.

Club, waar Hans Vanaken opnieuw op de bank begon, wilde snel het verschil maken, al moest het optornen tegen een stevig georganiseerd Antwerp. Kansen waren aanvankelijk dan ook schaars. Met de rust in zicht voerde de thuisploeg de druk op. Bas Dost, Ruud Vormer en Noa Lang kwamen echter niet tot scoren.

Coach Philippe Clement greep halfweg in en bracht Vanaken. Dat zorgde niet meteen voor het gehoopte succes, maar op het uur brak de partij helemaal open. Charles De Ketelaere (60.), via Antwerp-keeper Jean Butez, leek de ban te breken met de 1-0, waarna Dieumerci Mbokani (62.) nauwelijks twee minuten later de gelijkmaker binnenduwde op aangeven van Jordan Lukaku.

Strafschop

Club reageerde meteen. Butez legde Lang neer, waardoor blauw-zwart een strafschop kreeg. Vanaken (66.) nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 2-1 tegen de netten. Nadien bleef het opletten voor de competitieleider, die de minuten aftelde. Antwerp kwam nog opzetten, maar Club stelde de zege veilig.

KRC Genk ging zaterdag met 1-2 winnen bij Anderlecht. Club staat aan kop met 43 punten, voor KRC Genk (38 punten), de enige overgebleven titelconcurrent. Antwerp en Anderlecht (elk 32 punten) volgen. Donderdag, op de vijfde speeldag, kan Club in de topper op het veld van Anderlecht de titel veroveren. Genk ontvangt Antwerp. Het doek valt komende zondag met de zesde speeldag. Als blauw-zwart in het Astridpark de champagne nog niet kan ontkurken, speelt het de allesbepalende kraker tegen Genk. Antwerp kijkt dan op de Bosuil Anderlecht in de ogen.