Club Brugge casht alweer: ruim 16 miljoen euro voor Danjuma

Arnaut Danjuma Groeneveld.
Nick Vandierendonck Medewerker Sportmagazine.be en Knack.be

De transfer hing sinds begin deze week al in de lucht en na de medische testen is de deal ook officieel beklonken. Arnaut Danjuma Groenenveld trekt voor meer dan 16 miljoen euro naar AFC Bournemouth in de Premier League. Club Brugge moet wel een procentje van dat bedrag afstaan aan NEC, zijn vorige club.

Beide clubs hebben de transfer online aangekondigd. Danjuma uitte al maanden zijn droom om te verkassen deze zomermercato en kreeg oor naar zijn wens. Nochtans vertoefde hij nog maar net een jaar in Brugge, maar na zijn sterke openingsmaanden wekte hij de interesse op van menig andere clubs.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een blessure tijdens de winterperiode stagneerde zijn verdere evolutie, maar de Nederlandse winger speelde uiteindelijk 25 wedstrijden voor blauw-zwart. Daarin lukte hij zes doelpunten, waaronder die beauty tegen Atlético Madrid in de Champions League, en gaf hij vier assists. Met de overgang zou een bedrag gemoeid zijn van ruim 16 miljoen euro, waarvan er ome en bij de 10% naar NEC gaat. Dat is Danjuma’s ploeg voor Club Brugge.

De transfer was alvast aan een veel sneller tempo beklonken dan die van middenvelder Marvelous Nakamba. Die tekende na weken van druk zetten, onderhandelingen en medische perikelen deze ochtend zijn contract bij Aston Villa. Zo vertrokken er deze periode ondertussen al drie Bruggelingen richting de Premier League met de recordtransfer van Wesley Moraes aan het begin van de mercato.