Club Brugge en stad Brugge willen slachtoffers van rellen helpen

Club Brugge © Belga

Als het van de stad Brugge afhangt dan wordt het schadefonds dat opgericht werd naar aanleiding van Euro 2000 aangeboord om de schade van de baldadigheden zondagavond te herstellen. Ook Club Brugge roept zijn supporters op om de beschadigde wagen van een rolstoelgebruiker te herstellen.

‘Het schadefonds dat naar aanleiding van Euro 2000 samen met de voetbalclubs is opgericht en die de voorbije jaren weinig of niet werd aangesproken, kan hiervoor ingezet worden. De pot zal ondertussen al goed gevuld zijn.’ Dat zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw (CD&V), daags na de voetbalrellen in Sint-Andries. ‘Waar nodig moeten de modaliteiten van het reglement geactualiseerd worden. Ik zal er dan ook op aandringen dat zowel de stad Brugge als Club Brugge in deze de geleden schade aan de bewoners voorschiet of waar mogelijk volledig vergoedt. Dit in afwachting van de verdere afhandeling door verzekering en gerecht.’

Bij de slachtoffers was ook Peter Depover, een schoenmaker uit Sint-Andries die als rolstoelgebruiker een aangepaste wagen heeft. De wagen liep zware schade op. ‘Samen de Clubfans zet Club een crowdfunding op om Peter een hart onder de riem te steken’, meldt Club Brugge. ‘Ook al waren de schuldigen geen Clubfans, ik heb onmiddellijk steun gevoeld vanuit de Clubfamilie. Ik zal mijn zaak kunnen verderzetten en mobiel kunnen blijven, misschien wel in een blauw en zwart busje’, aldus Depover.