Club Brugge: geen breuken voor Vossen en Wesley, Poulain vervolgd op basis van tv-beelden

Jelle Vossen op de draagberrie © Belga Image

Jelle Vossen en Wesley Moraes hebben geen breuken overgehouden aan het Play-off 1-duel op het veld van AA Gent (2-1).

Het is echter nog niet bekend hoe lang ze in de lappenmand liggen. ‘De komende dagen moeten duidelijkheid brengen over de onbeschikbaarheid van beide spelers’, meldt Club Brugge op zijn website.

Beide aanvallers kwamen flink gehavend uit de erg potige ‘Slag om Vlaanderen’. Wesley, die enkele minuten eerder de score had geopend in de Ghelamco Arena, moest na amper tien minuten het veld verlaten met een blessure aan het onderbeen. ‘Verder onderzoek wees uit dat de Braziliaan een zware kneuzing en diepe open wonde opliep’, meldt Blauw-zwart.

Ook zijn vervanger Jelle Vossen kon de wedstrijd niet beëindigen. De Brugse nummer negen werd met de ziekenwagen afgevoerd. ‘Een eerste scan wees uit dat er geen breuk in het bekken is. De ernst van de blessure moet de komende dagen duidelijk worden’, aldus de landskampioen.

De blessures van topschutter Vossen – dit seizoen al goed voor vijftien competitietreffers – en Wesley kan coach Michel Preud’homme missen als kiespijn. MPH moet in zijn aanvallend compartiment ook al de geblesseerden José Izquierdo, Anthony Limbombe, Lior Refaelov en Abdoulay Diaby missen.

Schorsing

Ook verdediger Benoit Poulin moet alsnog een schorsing vrezen. De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt op basis van de tv-beelden de Fransman te laten vervolgen voor zijn wilde tackle. Op slag van rust gleed Poulain met beide voeten vooruit richting Gent-speler Brecht Dejaegere, die de tackle net kon ontwijken. Scheidsrechter Bart Vertenten bestrafte de fase met een gele kaart, ook Dejaegere ging op de bon omdat hij hevig protesteerde na de aanslag op zijn enkels.

Volgende week dinsdag verschijnt de centrale verdediger van blauw-zwart voor de Geschillencommissie, die de sanctie in eerste aanleg bepaalt. Uit dezelfde wedstrijd gaan Samuel Kalu (AA Gent) en Kalifa Coulibaly (AA Gent) vrijuit. Ook Anthony Van Loo (KV Kortrijk), Trezeguet (Excel Moeskroen) en Dorian Dessoleil (Charleroi) worden niet vervolgd

Op speeldag twee in Play-off I ontvangt Club zaterdag (18u) Charleroi, in de stand hebben de Bruggelingen vier punten minder dan leider Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier