Club Brugge is zeker van play-off 1 na winst bij Cercle

© Belga

Club Brugge heeft de stadsderby tegen Cercle met 0-3 gewonnen. Daarmee verzekert blauw-zwart zich van deelname aan play-off 1.

Club Brugge heeft in het Jan Breydelstadion de stadsderby tegen Cercle, een inhaalwedstrijd van de 23e speeldag, met 0-3 gewonnen. Daarmee verzekert blauw-zwart zich van deelname aan play-off 1. Cercle is definitief veroordeeld tot play-off 3.

Voor de pauze was Club doorlopend de betere ploeg, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Op slag van rusten was het dan toch raak voor Blauw-zwart. Duarte kopte een afgemeten vrije trap van Victor Vazquez onhoudbaar voorbij Jo Coppens (0-1), meteen het eerste doelpunt van de Costa Ricaan in Brugse loondienst.

Na de koffie kwam Cercle stevig opzetten, maar onder anderen Rudy en Mertens konden Kujovic niet verschalken. In de slotfase duwde Club het mes nog wat dieper in de wonde. De ingevallen Eidur Gudjohnsen zorgde tegen zijn ex-ploeg voor de 0-2, even later zette Vadis Odjidja-Ofoe de 0-3 eindstand op het scorebord.

Dankzij de zege wipt Club met 48 punten over Lokeren en Standard naar de vierde plaats in de stand. Cercle blijft rode lantaarn met 14 punten, 6 minder dan Beerschot en 9 minder dan Lierse, waardoor het play-off 3 niet meer kan ontlopen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier