Club Brugge klopt Lokeren met 1-3

Club Brugge heeft zondag op de 11e speeldag in de Jupiler Pro League met 1-3 gewonnen op het veld van Lokeren. Dankzij het 2-2 gelijkspel van AA Gent zaterdag tegen Charleroi springt blauw-zwart naar de tweede plaats in de stand. Ook Genk haalde 3 punten binnen door met 3-1 te winnen van Westerlo.

De troepen van Michel Preud’homme kwamen op Daknam al in de vierde minuut op voorsprong. José Izquierdo omspeelde Alexander Scholz en klopte doelman Barry Boubacar Copa.

Het was uitgerekend Hans Vanaken, afgelopen zomer in de belangstelling van Club Brugge, die 12 minuten later de gelijkmaker lukte. Via het been van Brandon Mechele ging zijn deviatie binnen.

Meteen na de rust knalde Izquierdo op de paal. Daarna was het wachten tot de 70e minuut vooraleer de wedstrijd in een stroomversnelling kwam. Lokeren-verdediger Giorgos Galitsios moest met een tweede gele kaart verplicht gaan rusten, na een overtreding op de ingevallen Felipe Gedoz. De Braziliaan trapte even later hard naar het doel. Te centraal, zo leek het, maar Copa ging de mist in: 1-2.

In de blessuretijd rondde Rafaelov nog een counter af: 1-3. In de stand is Club Brugge (20 ptn) tweede, op drie punten van leider Anderlecht. Lokeren is vierde met 18 punten. Zondagnamiddag werd de wedstrijd tussen Standard en Zulte Waregem in de 90e minuut bij een 1-2 stand in het voordeel van Essevee stopgezet.

Genk wint van Westerlo

Racing Genk heeft zondag de slotwedstrijd van de 11e speeldag in de Jupiler Pro League met 3-1 gewonnen van Westerlo. De doelpunten kwamen op naam van Ilombe Mboyo (3.), Julien Gorius (7.), Maxime Annys (13.) en invaller Siebe Schrijvers (79.).

Promovendus Westerlo, nog zonder de geblesseerde Frédéric Gounongbe, keek in de Cristal Arena al na zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Mboyo kon profiteren van zwak verdedigen, even later bood de spits Gorius de tweede Genkse treffer van de avond aan.

Westerlo reageerde via Annys, nadat een schot van Mohammed Aoulad in zijn voeten was beland: 2-1.

De troepen van Alex McLeish hadden pas in de 78e minuut hun schaapjes op het droge. De ingevallen Schrijvers kopte een voorzet van Mboyo binnen. Genk kwam nog het dichtst bij de 4-1, maar er werd niet meer gescoord.

In de stand klimmen de Limburgers met 16 punten naar de zevende plaats. Westerlo is vijfde met 17 punten. (Belga/BO)