Club Brugge laat Brussel niet los

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Club Brugge brengt zijn Brusselse jeugdtalenten voortaan onder bij derdeklasser Diegem Sport.

Op de website van zijn Brusselse Soccer Scademy staat nog steeds dat hij samenwerkt met Club Brugge, maar dat akkoord is inmiddels van de baan. Seth Nkandu, gewezen jeugdtrainer bij Anderlecht en een tijdlang scout voor Club Brugge in Brussel, heeft nu een paar talenten bij OH Leuven en informeerde bij Zulte Waregem of een samenwerking mogelijk is. De samenwerking met Club is voorbij.

Laat Club Brugge, dat een paar goeie talenten wegplukte bij Beerschot, Brussel vallen en mikt het nu eerder op het Nederlandstalige Antwerpen? Neen, zegt hoofd opleidingen Pascal De Maesschalck, aan Sport/Voetbalmagazine. “We zitten in deze hoek van West-Vlaanderen met drie eliteclubs, Club, Cercle en Oostende met elk 200 jeugdspelers. Maar 600 toptalenten lopen hier uiteraard niet rond. Wij zoeken dus overal naar talent, in Antwerpen maar ook in Brussel en verder.”

“Het talent in die buurt brengen we nu onder bij een club: Diegem. Tot -15, -16 trainen die jongens (veelal Franstaligen) daar op maandag en dinsdag mee, in goeie omstandigheden. De academie van Seth gebruikte een veld in Zellik, dat vaak onder het weer en afgelastingen te lijden had. Diegem kan werken met twee kunstgrasvelden. Daardoor moeten de Brusselse jongeren verplaatsingen maken en niet op internaat gaan. Bovendien kunnen we zo ook jongeren uit Namen en Henegouwen, van Charleroi tot in Bergen, een haalbaar alternatief aanbieden.

Voor de -16 en -17 jarigen startte Club Brugge een mooi project in Brugge zelf. “Mét internaat én Franstalig onderwijs,” aldus De Maesschalck, “zodat ze voor de middenjury hun middelbaar diploma kunnen halen. Brussel blijft ons interesseren, alleen is de partner er nu een club in plaats van een academie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier