Club Brugge mag nieuw stadion bouwen, Cercle blijft in Jan Breydel

Jan Breydelstadion © Belga Image

De stad Brugge geeft groen licht voor twee afzonderlijke stadionprojecten voor Club en Cercle Brugge. Blauw-zwart mag een nieuw stadion bouwen aan de Blankenbergse Steenweg. Cercle Brugge mag in het Jan Breydelsstadion blijven.

De stad Brugge zal – mits de nodige vergunningen van de Vlaamse overheid – de gronden aan de Blankenbergse Steenweg onteigenen en aankopen. Dat werd op een persconferentie in het stadhuis van Brugge bekendgemaakt. ‘Club Brugge zal een erfpacht betalen aan een marktconforme prijs om op deze gronden haar stadion te bouwen. Het zal dus zelf de bouwheer zijn van haar stadion en zal haar stadion ook zelf financieren,’ luidt het.

Tegen de start van het seizoen 2019-2020 zou Club Brugge niet langer in het Jan Breydelstadion aantreden. Pas na het vertrek van Club Brugge uit het Jan Breydelstadion zal de Olympiasite aangepakt worden, staat verder in het persbericht van de stad Brugge te lezen.

Cercle Brugge

‘Voor de verdere uitwerking van het project op de Olympiasite vertrekken we vanuit het projectvoorstel van Cercle Brugge’, zo klinkt het verder. Groen-zwart liet eerder weten dat de capaciteit van het Jan Breydelstadion tot 12.000 zitplaatsen teruggebracht zou kunnen worden en dat de hoektribunes plaats zouden kunnen maken voor 125 tot 150 residentiële ruimtes’.

Eind 2013 besliste het stadsbestuur nog dat beide clubs zouden verhuizen naar de site aan de Blankenbergse Steenweg. Tijdens de lopende procedure van het MER (milieueffectenrapport), op 19 maart van dit jaar, maakte Cercle Brugge echter bekend liever niet te verhuizen naar die site. Het college van burgemeester en schepenen verzet zich nu niet langer tegen de vraag van groen-zwart om in het Jan Breydelstadion te blijven.

Aangezien er geen twee stadions komen aan de Blankenbergse Steenweg, zal er een twaalftal hectare meer oppervlakte beschikbaar zijn voor de ontwikkeling van bedrijventerreinen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier