Club Brugge met 3-2 tegen KV Mechelen eerste halve finalist Beker van België

Club Brugge heeft zich als eerste voor de halve finales van de Beker van België geplaatst. Pas in de slotminuut van de wedstrijd tegen KV Mechelen bezorgde Brandon Mechele Club Brugge de kwalificatie.

Club Brugge heeft zich dinsdag als eerste voor de halve finales van de Beker van België geplaatst. De competitieleider won in eigen stadion met 3-2 van KV Mechelen. De heenwedstrijd was op een 0-0 gelijkspel geëindigd. Pas in de slotminuut bezorgde Brandon Mechele Club Brugge de kwalificatie.

Mechelen kwam voor de rust twee keer op voorsprong. Sheldon Bateau opende de score in de 17e minuut. In de 31e minuut trapte Seth De Witte vanop de penaltystip de 1-2 binnen. Telkens was het Obbi Oulare (24e en 36e) die Brugge langszij bracht.

Twee keer geel voor De Witte

Zeven minuten voor tijd kwam Mechelen met tien te staan. Kapitein De Witte moest met een tweede geel naar de kant nadat hij de bal tegen de arm gekregen had.

In de slotminuut profiteerde Mechele van het numerieke overwicht door een afgemeten voorzet van Thomas Meunier binnen te knikken.

Afgelopen vrijdag stonden Brugge en Mechelen ook in de competitie tegenover elkaar en ook toen scoorde de Bruggelingen in de slotminuut. Dat leverde hen toen een 1-1 gelijkspel op.

Tegenstander: Cercle Brugge of Charleroi

In de halve finales komt Club Brugge tegen de winaar van het duel tussen Cercle Brugge en Charleroi te staan. Charleroi won de heenwedstrijd met 2-1.

De kans is groot dat de andere halve finale tussen RSC Anderlecht en AA Gent zal gaan.

Landskampioen Anderlecht verdedigt woensdag een 3-0 voorsprong tegen Zulte Waregem, Gent een 4-1 voorsprong tegen Lokeren.

De finale wordt zaterdag 21 maart in het Koning Boudwijnstadion gespeeld.