Club Brugge met anderhalf been in groepsfase Europa League

Club Brugge heeft een uitstekende uitgangspositie verworven in de vierde en laatste voorronde van de Europa League voetbal. Blauw-Zwart ging in zijn heenwedstrijd met 0-3 winnen bij het Hongaarse Debrecen. Alle doelpunten vielen na rust.

In een evenwichtige eerste helft werd er niet gescoord, al kregen beide teams wel enkele goede kansen. In de blessuretijd van de eerste helft moest de Hongaarse landskampioen met zijn tienen verder. Luis Ramos ging met de voet vooruit naar het been van Refaelov, scheidsrechter Matej Jufg trok terecht rood. Na de pauze probeerden de Bruggelingen de numerieke meerderheid uit te buiten, en dat lukte ook na 58 minuten. Refaelov trapte een hoekschop kort naar de inlopende Blondel, die de 1-0 van op de rand van de zestien beheerst in de rechterbenedenhoek vuurde. Club ging door op zijn elan en het was de alomtegenwoordige Refaelov die na 77 minuten de score verdubbelde. De Israëliër reageerde alert op een poging van de ingevallen Bacca en verschalkte de Hongaarse goalie van dichtbij. Bacca zelf zette in de toegevoegde tijd de kroon op het werk door vanop links de 0-3 eindcijfers in doel te trappen. De terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion wordt volgende donderdag afgewerkt. De winnaar van de dubbele confrontatie plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League, de verliezer is Europees uitgeschakeld. (Belga)