Club Brugge niet akkoord met schorsingsvoorstel Simons

Timmy Simons © Belga

Club Brugge legt zich niet neer bij de twee speeldagen schorsing die het bondsparket voorstelde als sanctie voor Timmy Simons voor zijn rode kaart in de seizoensopener tegen Charleroi.

Club Brugge legt zich niet neer bij de twee speeldagen schorsing en 400 euro boete die het bondsparket voorstelde als sanctie voor Timmy Simons voor zijn rode kaart, in de seizoensopener tegen Charleroi. Dat betekent dat de middenvelder voor de Geschillencommissie zal verschijnen. Simons moest na 20 minuten van het veld. In een duel met Ederson ging hij op de voet van de Braziliaan staan. Het parket oordeelde dat Simons de fysieke integriteit van Ederson in gevaar bracht. “Twee wedstrijden schorsing is een veel te zware straf”, verduidelijkt sportief manager Arnar Gretarsson op de website van Club Brugge.

“Timmy had geen enkele intentie om zijn tegenstander te blesseren. Er kwam niet eens een tackle bij kijken. Onze aanvoerder stapte gewoon op een ongelukkige manier op de voet van Ederson. Foto’s en vooral de televisiebeelden spreken boekdelen. Deze voorgestelde strafmaat is voor Club Brugge een complete verrassing, te meer daar Timmy Simons door zijn uitsluiting al zeventig minuten gemist heeft.”

“Ik begrijp heel goed dat een scheidsrechter bij eender welke fase niet veel tijd heeft om na te denken wat er moet beslist worden. Hij heeft daarentegen na de wedstrijd wel ruimschoots de kans en vooral de tijd om dergelijke fases, zoals het duel tussen Simons en Ederson, goed te analyseren. Ik ben de laatste om een scheidsrechter te bekritiseren, maar er moet hoe dan ook enige realiteitszin aan de dag gelegd worden.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier