Club Brugge ontmoet Bazel of LASK in Champions League (als het zich plaatst)

Philippe Clement © belgaimage

Blauw-zwart neemt het, als het zich plaatst voor de play-offronde van de Champions League, op tegen het Zwitserse FC Bazel of het Oostenrijkse LASK. Dat was het resultaat van de loting in Nyon, Zwitserland. Club moet eerst in de derde voorronde nog voorbij het Oekraïense Dinamo Kiev.

Club Brugge was een reekshoofd bij de loting. Naast Bazel en LASK konden ook het Turkse Basaksehir of de Grieken van Olympiakos mogelijke tegenstanders vormen.

Bazel nam overigens in de tweede voorronde al de maat van het Nederlandse PSV. Na een 3-2 verlies in Eindhoven, wonnen ze thuis met 2-1 en kwalificeerden ze zich voor de volgende ronde op uitdoelpunten.

Eerst moet de ploeg van coach Philippe Clement dus nog aan de bak in de derde voorronde. De heenwedstrijd tegen Kiev staat morgenavond in het Jan Breydelstadion op de agenda, de terugwedstrijd tegen de Oekraïense vicekampioen en recente Supercup-winnaar volgt een week later in Oekraïne.

Blauw-zwart hoopt de eerste Belgische ploeg te worden die zich in de voorrondes via het niet-kampioenenspoor voor de groepsfase weet te plaatsen. Dat is alvast makkelijker dan vroeger, toen er meer clubs uit de grote competities voorrondes moesten afwerken, terwijl zij nu rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase. Bij een Brugse nederlaag is er nog altijd het vangnet van de groepsfase van de Europa League.

Ondertussen probeert de sportieve cel alle paperassen in orde te krijgen om Simon Mignolet al meteen aan de start te krijgen morgen. De Rode Duivel kwam gisterenavond aan in Brugge en trainde al meteen mee met de ploeg. De doelman tekende voor vijf jaar en zou in principe de absolute nummer één worden.