Club Brugge verliest met 2-1 van Maritimo in Europa League

Club Brugge heeft op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League voetbal een 2-1 nederlaag geleden bij het Portugese Maritimo. Daardoor eindigt Club als vierde en laatste in de stand.

De wedstrijd was er eentje voor de statistieken, aangezien beide ploegen zich al niet meer konden plaatsen voor de zestiende finales.

Blauw-Zwart kwam dan ook niet met zijn sterkste opstelling aan de aftrap en coach Juan Carlos Garrido liet onder meer Donk, Lestienne en Odjidja op de bank.

Maritimo klom na achttien minuten op voorsprong via Gonçalo Abreu, die na een hoekschop de openingstreffer ongehinderd voorbij doelman Jorgacevic mocht koppen.

Na de pauze probeerde Club de, maar tot echte kansen leidde dat niet. Vlak voor affluiten viel de Brugse gelijkmaker dan ook uit de lucht. Na handspel van Adilson ging de bal op de stip, Refaelov faalde niet (85.).

De partij leek alsnog op een gelijkspel te eindigen, maar dat was buiten de ingevallen Heldon gerekend. Hij kopte twee minuten na de 1-1 de 2-1 tegen de Brugse touwen.

In de andere partij in groep D klopte het Franse Bordeaux het Engelse Newcastle met 2-0, dankzij twee doelpunten van Diabaté. Les Girondins worden zo groepswinnaar met dertien punten, de Magpies eindigen als tweede met negen punten, Maritimo wordt derde met zes punten, Club Brugge vierde en laatste met vier punten. Maritimo en Club zijn Europees uitgeschakeld. (Belga/TE)