Club Brugge versterkt zich met Davy De fauw

Davy De Fauw © BelgaImage

Er is een principeakkoord tussen Club Brugge en Zulte Waregem omtrent de transfer van Essevee-aanvoerder Davy de fauw naar het Jan Breydelstadion.

“De transfer zal geofficialiseerd worden na het afleggen van de medische tests die momenteel in het AZ Sint-Jan in Brugge worden afgenomen”, klonk het bij Blauw-zwart. De fauw zou bij Blauw-zwart de tweede versterking van het tussenseizoen worden. Eerder versterkten de Bruggelingen zich al met de Letse aanvaller Valerijs Sabala.

“De cirkel voor Davy De fauw is met de vermoedelijke terugkeer naar Club Brugge hiermee rond, want de polyvalente verdediger, die zowel op de flanken als centraal in de verdediging tot zijn recht komt, startte destijds zijn voetballoopbaan bij Blauw-zwart op. Hij verliet Jan Breydel als belofte voor een overstap naar Sparta Rotterdam, waar De fauw vijf seizoenen het roodwitte shirt droeg. Nadien volgde een transfer naar Roda JC, waar Davy eveneens vijf seizoenen de dienst uitmaakte. Drie jaar geleden keerde hij naar België terug voor een avontuur bij Zulte Waregem.”

Bij alle voorgaande clubs was Davy De fauw een onbetwistbare vaste waarde. Hij droeg bij zijn drie clubs ook telkens de aanvoerdersband. Davy De fauw wordt aangetrokken ter vervanging van de naar FC Kopenhagen vertrokken Tom Högli.