Club Brugge wint makkelijk van Moeskroen: 1-4

Club Brugge heeft de slotwedstrijd van de 13e speeldag in de Jupiler Pro League met 1-4 gewonnen van Moeskroen-Péruwelz. De wedstrijd verliep grotendeels in één richting.

De ploeg van Michel Preud’homme nam op Le Canonnier meteen het initiatief. Tom De Sutter kreeg in de negende minuut van Laurens De Bock de openingstreffer op een presenteerblaadje. De spits faalde oog in oog met de 37-jarige Patrick De Vlamynck tot tweemaal toe.

In de 26e minuut was het dan toch prijs. Felipe Gedoz schilderde een vrije trap heerlijk in de rechterbovenhoek. Vier minuten na de rust lukte De Sutter de 0-2, op assist van Lior Rafaelov.

Tweede plek

In de 65e minuut leek de wedstrijd gespeeld. De Sutter zette een combinatie op met Gedoz, om vervolgens zijn tweede van de avond binnen te tikken. De ingevallen Nicolas Castillo (70.) scoorde nog de 0-4. Nicolas Perez, eveneens een invaller, milderde twee minuten voor affluiten.

In de stand klimt Club Brugge (24 punten) opnieuw naar de tweede plaats, op twee punten van leider Anderlecht. AA Gent volgt op één punt van blauw-zwart. Lokeren en Racing Genk tellen twee punten minder dan de West-Vlamingen.