Club Brugge wint overtuigend van tien Buffalo’s

Club Brugge heeft zondag met 3-0 de scalp genomen van AA Gent op de eerste speeldag in Play-off I. De Buffalo’s speelden meer dan 65 minuten met tien man, na een rode kaart voor Vadis Odjidja. Blauw-zwart blijft zo in het spoor van leider Racing Genk.

Siebe Schrijvers deed het uitverkochte Jan Breydelstadion al na vier minuten bijna juichen. Het afstandsschot van de schaduwspits spatte uiteen op de lat.

Na 14 minuten kwam de landskampioen dan toch op voorsprong. Aanvoerder Ruud Vormer duwde aan de tweede paal een nauwkeurige voorzet van Dennis tegen de netten. In een duel met Wesley trapte Vadis Odjidja na. Ref Lambrechts trok de rode kaart na het raadplegen van de videobeelden. En in de 26e minuut zat het team van Ivan Leko helemaal op rozen.

Vlak na de uitsluiting van Odjidja pegelde Clinton Mata het leer via de lat binnen. Dennis en Schrijvers waren nog dicht bij een derde Brugse treffer, maar beide teams gingen rusten bij een 2-0 stand.

In de 57e minuut werd AA Gent helemaal knock-out geslagen. Dennis snelde voorbije Rosted, Hans Vanaken trapte zijn voorzet eenvoudig binnen. De Bruggelingen morsten nadien nog met de kansen. Kaminski bracht redding op een poging van de ingevallen Openda, in de herneming besloot Vormer op de paal.

De Gentse doelman moest nadien invaller Danjuma en opnieuw Vanaken van de 4-0 houden. Denswil zette Schrijvers met een technisch hoogstandje alleen voor doel, de aanvaller trapte de bal echter naast. Zo verzuimde Club Brugge met groter verschil te winnen.

Club Brugge staat in Play-off I opnieuw op vier punten van leider Racing Genk (35 ptn), zaterdag met 3-0 te sterk voor Anderlecht.

Standard, dat vrijdag met 3-1 won van Antwerp, is derde met 30 punten. Daarna volgen Anderlecht (26), AA Gent (25) en Antwerp (25).