Club Brugge zo goed als bekerfinalist na 5-1 tegen Cercle

Club Brugge heeft een grote stap richting finale van de Belgische voetbalbeker gezet. Het was in zijn heenmatch in de halve finales van de Cofidis Cup meer dan een maatje te groot voor stadsgenoot Cercle. Bij rust stond het nog 1-1, na de pauze drukte Club het gaspedaal in en haalde het met sprekende 5-1 cijfers.

Club was duidelijk baas in de eerste helft en klom na veertien minuten op voorsprong. Het was Felipe Gedoz die het leer beheerst in doel schoof. Na de vroege 1-0 controleerde Blauw-Zwart de partij, zonder daarbij echt gevaarlijk te zijn.

Op slag van rust kwam Cercle dan erg verrassend op gelijke hoogte. Stipe Bacelic-Grcic kreeg veel te veel ruimte en mocht vanop zo’n 20 meter uithalen, het leer ging voorbij Kujovic tegen de netten: 1-1 bij de rust.

Vier minuten na de pauze klom Blauw-Zwart opnieuw op voorsprong via Tom De Sutter. Brandon Mechele kopte op de lat, De Sutter knalde de rebound voorbij Werner.

Rode kaart

De selectie van Michel Preud’homme ging door op zijn elan en een kwartier later knalde Victor Vazquez na een mooie actie de 3-1 in doel. Bij Cercle ging het van kwaad na erger, zeker na de tweede gele kaart voor Bourdin (65.). José Izquierdo (78.) en Nikola Storm (89.) duwden het mes nog wat dieper in de wonde, eindstand 5-1.

Tienvoudig bekerwinnaar Club Brugge staat zo erg dicht bij zijn zeventiende bekerfinale, zijn eerste sinds 2007.

De andere halve finale gaat tussen AA Gent en Anderlecht. De Buffalo’s ontvangen Paars-Wit woensdag in de heenwedstrijd in de Ghemalco Arena (20u45).