Club dendert voort in Brugse derby tegen Cercle: 1-2

Bas Dost en Noa Lang legden den wedstrijd in een definitieve plooi © Belga Image

Koploper Club Brugge heeft donderdag Cercle Brugge met 1-2 verslagen in de stadsderby. Anthony Musaba (28.) bracht de Vereniging op voorsprong. Brandon Mechele (37.) en Noa Lang (58.) voorkwamen een misstap van blauw-zwart.

Iets voorbij het kwartier voorkwam Mignolet een voorsprong van Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. Na een lange rush besloot Pavlovic op het been van de Club Brugge-doelman. Even later dreigde groen-zwart opnieuw, Vitinho trapte voorlangs. Nog voor het halfuur stond de 1-0 dan toch op het scorebord. Een voorzet van Hotic bleef hangen, Musaba fusilleerde Mignolet van dichtbij.

Club Brugge reageerde via Dost, maar Didillon hield de Nederlandse spits met een beenveeg van de gelijkmaker. Vlak daarna knikte de jarige Mechele wel de 1-1 tegen de netten, op voorzet van Kossounou. De verdediger scoorde zondag ook al tegen KRC Genk (3-2 zege).

Na de rust ging Club Brugge op zoek naar de zege. Nog voor het uur lanceerde Vanaken Dost, die zijn landgenoot Lang bediende: 1-2. Aan de overzijde kon Musaba Mignolet niet in de problemen brengen met een slap schot. Een afstandsschot van de kwieke Hotic stelde de Club Brugge-doelman wat meer op de proef. Dichter bij de 2-2 kwam de thuisploeg niet. Club Brugge kan met 27 op 30 een knap rapport voorleggen.

Na 24 speeldagen staat Club Brugge met 54 punten aan de leiding. De voorsprong op eerste achtervolger Racing Genk, dat woensdag Zulte Waregem met 3-2 versloeg, bedraagt opnieuw 12 punten. Cercle Brugge blijft voorlaatste met 22 punten. Rode lantaarn Waasland-Beveren telt één punt minder.