Club en Cercle Brugge krijgen vanaf zondag nieuwe grasmat

© AFP

De Nederlandse aannemer Uniek start zondag met de aanleg van een nieuwe grasmat op het hoofdveld van het Jan Breydelstadion in Brugge. Tegen 3 maart moet alles klaar zijn.

Het Brugse stadsbestuur, Club Brugge en Uniek (uit Rotterdam) hebben overlegd voor een strikte timing voor de werken. Die kunnen pas starten na de wedstrijd Cercle Brugge – Zulte Waregem van komende zaterdagavond en moeten bovendien afgerond zijn vóór zondag 4 maart, want dan speelt Club Brugge in eigen huis tegen Standard.

Tegen zaterdag 3 maart moet het nieuwe terrein dus belijnd, gemaaid en beregend zijn en moeten de nieuwe grasmatten liggen.

Zware blessure

Club Brugge besloot na de wedstrijd tegen KV Kortrijk (2-1) zo snel mogelijk een nieuwe grasmat aan te leggen. Die ligt er al een tijdje slecht bij als gevolg van de snelle opeenvolging van wedstrijden. Tussen de wedstrijden door werden beide doelgebieden al eens aangepakt, maar een grondige vernieuwing drong zich op.

In de wedstrijd tegen Kortrijk liep Club-verdediger Fredrik Stenman een zware blessure op. De 29-jarige Zweed scheurde een achillespees. Coach Christoph Daum was achteraf niet te spreken over de staat van het veld.

Ajax en Real Madrid

Uniek legde reeds eerder de grasmatten voor de Amsterdam ArenA, Galatasaray, Real Madrid en Bergen aan. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier