Club klopt Gent, Anderlecht wint van Standard

Club Brugge won zondagnamiddag met 2-1 van AA Gent. Clubt verstevigt daarmee zijn leiderspositie in de Jupiler Pro League. Anderlecht haalde het in extremis van Standard met het kleinste verschil: 1-0.

Club Brugge heeft zondagnamiddag de punten thuisgehouden tegen AA Gent. De leider klopte zijn rivaal op de negende speeldag van de Jupiler Pro League met 2-1. Gent, dat voor het eerst aantrad na het vertrek van coach Hein Vanhaezebrouck, blijft hangen in de kelder van de stand.

De wedstrijd brak open toen Dennis (16.) op het kwartier een vrije trap van Vormer binnenkopte. Club ging op zoek naar de 2-0, maar aan de overkant sloeg Gent toe. Kubo (23.) kopte, na een lange bal van Dejaegere, de gelijkmaker over de uitkomende en half uitglijdende Horvath tegen de touwen. Diezelfde Kubo trof nadien nog de paal.

Ook in de tweede helft leverden beide teams veel strijd. Cools (71.) bracht de thuisploeg twintig minuten voor tijd op voorsprong. De verdediger haalde uit, en zag zijn pegel via een frommelende doelman Kalinic binnen vliegen.

Gent drong nog aan, maar vond geen gaatje meer in de Brugse afweer. En ook aan de overkant kon Club de beslissende 3-1 niet netten.

Club voert de stand in de Jupiler Pro League aan met 24 punten, vier meer dan eerste achtervolger Charleroi. Gent blijft op de sukkel en staat op twee na laatste met zes punten. Enkel KV Oostende en Eupen (beiden 5 punten) doen slechter.

Anderlecht klopt Standard in slotfase

Landskampioen RSC Anderlecht heeft zondagavond op de negende speeldag in de Jupiler Pro League de eerste Clasico van het seizoen met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van een zwalpend Standard.

Na een bijzonder magere eerste helft en een betere tweede helft leek de wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, totdat Henry Onyekuru één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd op voorzet van Leander Dendoncker de enige treffer van de partij voorbij de bezoekende doelman Ochoa kopte.

Met de tweede zege op rij schuift Anderlecht met vijftien punten in de stand op naar een met Antwerp gedeelde zesde plaats. In vier wedstrijden was interim-coach Nicolas Frutos goed voor drie zeges, eerder werden ook Waasland-Beveren en Westerlo (in de Beker) op verplaatsing opzij gezet. Enkel in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic liep het grondig mis en lag tactisch mistasten aan de basis van een zware 0-3 thuisnederlaag.

Standard kon in negen wedstrijden slechts evenveel punten sprokkelen en dus blijft het heet onder de voeten van coach Ricardo Sa Pinto. In de stand komen de Rouches dan ook niet verder dan de elfde plaats, op vijftien punten van leider Club Brugge