Club Luik speelt na 20 jaar weer op Rocourt

Alain Bettagno, hoofdtrainer van Club Luik, weet waar hij de komende maanden voor staat. © BELGAIMAGE

Liefst 3000 toeschouwers woonden de allereerste thuiswedstrijd van neoderdeklasser Club Luik van het nieuwe seizoen (1-1 tegen Rupel-Boom) bij.

Dat aantal is drie keer zo veel als het gemiddelde van vorig seizoen in vierde, toen Club Luik zijn thuiswedstrijden nog op Le Pairay in Seraing afwerkte. Woensdag 12 augustus speelde de oudste kampioen van België zijn eerste officiële wedstrijd op Rocourt, op de terreinen van de kazerne van Ans, maar wel op grondgebied Luik, op amper één kilometer van het vroegere stadion Jules Georges naast de Luikse ring. Twintig jaar geleden werd dat afgebroken en omgebouwd tot bioscoop Kinepolis.

Het synthetische veld met de geïmproviseerde tribunes is een tussenoplossing, in afwachting dat het nieuwe stadion op dezelfde site binnen twee jaar klaar is. Tot dan voetbalt het eerste elftal op wat het nieuwe jeugdterrein wordt van de jeugdschool, goed voor 500 spelertjes.

De komende weken moet blijken of de club die vier jaar geleden overgenomen werd na de laatste degradatie naar vierde klasse een hoofdrol kan spelen in derde. Slechts twee van de tien aanwinsten stonden vorige week op het veld. ‘Ons doel is om bij de eerste vijf te eindigen, wat recht geeft op deelname aan de play-offs’, zegt Jean-Paul Lacomble, voorzitter van de raad van bestuur. Trainer Alain Bettagno (ex-Seraing, Standard en Club Luik) weet waar hij voor staat. Nu al wordt gefluisterd dat hij wel eens vervangen zou kunnen worden door ex-speler Jean-François de Sart. Lacomble ontkent dat, maar voegt eraan toe dat ‘de leerfase in derde klasse niet té lang mag duren.’ (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier