Club veegt Standard van de mat met 7-1

Club Brugge heeft Standard zondag op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League een zware 7-1 nederlaag aangesmeerd. Voor de Rouches, die vrijdag nog coach Slavo Muslin op de keien zetten, werd het een erg pijnlijke namiddag.

Bij de thuisploeg, die bij de rust al met 4-1 leidde, vond de Malinese spits Abdoulay Diaby maar liefst vier keer de weg naar de netten. Hij is met vijf doelpunten voorlopig topscorer in de Jupiler Pro League.

In een knotsgekke eerste helft was het Club dat al na acht minuten op voorsprong kwam via Diaby. De bezoekers moesten even later ei zo na met zijn tienen verder, maar Teixeira kwam weg zonder kaart na een gemene elleboogstoot op de neus van Vazquez.

Daarna werd op zes minuten tijd maar liefst viermaal gescoord. Eerst maakte Vormer (32.) er 2-0 van, drie minuten later kopte Santini de aansluitingstreffer tegen de touwen, nog een minuut later zorgde Oulare met een prachtige knal voor de 3-1 en weer een minuutje later deed Diaby het Jan Breydelstadion helemaal dansen met zijn tweede van de namiddag.

In de tweede helft verloor Blauw-Zwart Oulare en Vazquez met blessures, maar dat belette de thuisploeg niet om Standard helemaal weg te vegen.

Claudemir kopte in de 71e minuut de 5-1 tegen de touwen en Diaby trapte zes minuten later nummer zes in doel. In de slotfase knalde diezelfde Diaby nog op de paal, in de toegevoegde tijd zette de Malinees alsnog de smadelijke 7-1 op het scorebord. (Belga/BO)